Als budgetcoach werk ik in drie stappen:
• Intakefase
• Hulpfase
• Nazorg

Het budgetcoachingstraject wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Na een vrijblijvend intakegesprek vertel ik wat ik voor jou kan betekenen. Dit kan variëren van een eenmalig budgetadvies tot langdurige begeleiding.

Intakefase
Het intakegesprek is de eerste kennismaking tussen mij en jou als cliënt. In een gesprek van maximaal een uur beantwoord ik de volgende vragen: Wat is je situatie? Wat wil je bereiken? Is budgetcoaching hierbij de beste keus of heb je meer baat bij budgetbeheer of beschermingsbewind? Hoe lang gaat het coachingstraject duren? Wanneer je besluit gebruik te maken van het advies en de hulp van Rob Jacobs budgetcoaching, volgt een huisbezoek.

Hulpfase
Bij aanvang van het coachingstraject orden ik eerst je papierwerk. Ik onderzoek waar het probleem zit en stel een plan van aanpak op. Vervolgens stel ik een budgetmaandoverzicht op op basis van de huidige situatie.  Jij krijgt een budgetmap met overzichten en een gebruiksaanwijzing. Zo leer je hoe je eenvoudig een goede en overzichtelijke administratie opzet. Daarna inventariseer ik of het inkomen kan verhogen door zaken als belastingteruggave, toeslagen of gemeentelijke voorzieningen. Ook kijk ik naar de mogelijkheden om kosten te besparen. Kan de energierekening naar beneden of zijn er overbodige verzekeringen?

Toekomstplan
Samen met mij bespreek ik je budgetmogelijkheden voor nu en in de toekomst. Op basis van de keuzes die jij maakt vul ik samen een budgetmaandoverzicht in voor de nieuwe situatie.

Tips en trucs
Gedurende het gehele traject wordt je intensief begeleid. Je leert omgaan met je budget en krijgt tips en trucs om grip te houden op jouw geldzaken.

Evaluatie en nazorg
Als je financiële situatie onder controle is kijk je samen met mij terug. Hoe is het coachingstraject je bevallen? Heb je nog ondersteuning nodig?

Eventuele rapportage naar opdrachtgever
Soms gebeurt het dat een derde partij, zoals de werkgever of gemeente, een coachingstraject aanvraagt. In dat geval verlangt de opdrachtgever vaak een rapportage van het traject. Dit gaat volledig in overeenstemming met jou.

Privacy
Voor waarborging van mijn professionele dienstverlening heb ik een gedragscode opgesteld. Je persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld en je privacy  blijft altijd gewaarborgd. Ik heb hiervoor onder ander een privacy en klachtenreglement in werking. Ik houd mij aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Op al mijn diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.